Wat het Nieuwe Testament over de schepping zegt

Heeft de manier waarop wij over de schepping denken, invloed op de blijde boodschap van het Nieuwe Testament? Veel mensen denken dat dit niet of slechts in geringe mate het geval is. In deze belangrijke lezing wordt uitgelegd dat schepping en evangelie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Van 1-5 augustus 2012 organiseerde Creation Ministries International een Super Conference in Asheville, North Carolina. Lita Cosner was hier één van de sprekers. Op vrijdag 3 augustus, om 21:45 uur, sprak zij over het onderwerp Wat het Nieuwe Testament over de schepping zegt.

Zij begaf zich hiermee op het vakgebied van de theologie. De centrale vraag tijdens deze lezing was hoe Jezus en de nieuwtestamentische auteurs spraken over het boek Genesis.

De lezing duurt 40 minuten en is als stream uitgezonden door GOD.TV, die het bestand vervolgens voor een ieder vrij toegankelijk in zijn archief heeft geplaatst (http://www.god.tv/node/6576). Archippus heeft hieraan een ondertiteling toegevoegd, zodat deze lezing nu ook voor het Nederlandstalig publiek beschikbaar is.

banner_mjdehaan_2012

Aantal keren bekeken: 503

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.