Wat is evolutie?

In onze westerse cultuur wordt ieder kind in het onderwijssysteem ervan doordrongen dat het universum is ontstaan doordat er ooit een knal heeft plaatsgevonden, waardoor energie is vrijgekomen, die in miljarden jaren ons universum heeft gevormd, met daarin de aarde waar levensvormen zoals de mens zijn ontstaan. Hoe aannemelijk is deze opvatting eigenlijk? Deze vraag wordt helaas steeds minder gesteld, terwijl daartoe steeds meer aanleiding is.

Op internet circuleren filmpjes met uitzendingen van het programma Misconceptions. Dit programma wordt als LIFESTREAM op het web uitgezonden en gepresenteerd door Romel Ghossein. Eén van zijn regelmatige gasten is dr. Mark Harwood, verbonden aan Creation Ministries International. Dr. Harwood gaat op een heel begrijpelijke manier in op vragen met betrekking tot schepping en evolutie. De uitzending die via deze pagina te bekijken is, lijkt de eerste aflevering van de reeks te zijn, ofschoon de afleveringen zich heel goed in willekeurige volgorde laten bekijken.

In deze uitzending gaat het over de vraag wat evolutie nu eigenlijk is. Romel vraagt dr. Mark hoe overtuigend de aanwijzingen voor evolutie nu eigenlijk zijn. “Welnu,” is zijn antwoord, “in wezen zijn er geen overtuigende aanwijzingen.” Volgens dr. Mark Harwood is evolutie een geloofsovertuiging waar feiten en observaties worden ingepast. Het is een materialistische verklaring voor het ontstaan van onze werkelijkheid, waarin op voorhand niet wordt gerekend met het bestaan van een God. Is dit onzinnig fundamentalistisch geneuzel of kan hij zijn opvatting voldoende onderbouwen? Daarvoor moet je echt naar het filmpje kijken.

Het programma duurt 25:18 minuten. Archippus heeft aan de Engelstalige uitzending een Nederlandse ondertiteling toegevoegd, zodat de uitzending nu ook voor het Nederlandstalig publiek toegankelijk is.

Archippus - Banner 2013

Aantal keren bekeken: 493

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.