Waarom apologetiek zo belangrijk is

Van alle jongeren in christelijke gezinnen zal twee derde van hen de kerk de rug toekeren voordat zij de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Deze heftige stelling gebruikt Ken Ham om de noodzaak van zijn bediening te onderstrepen.

Hij is de oprichter en directeur van Answers in Genesis, een creationistische organisatie die zich mengt in de discussie rond schepping en evolutie en in de VS een groot themapark beheert. Net als in Nederland is men ook daar bezig om de ark van Noach op ware grootte na te bouwen.

Dat de kerkverlating een enorm probleem is, lijdt geen twijfel. Ken Ham laat ons een groot aantal foto’s zien van kerken die een andere bestemming hebben gekregen. Niet zelden wordt onze cultuur hiervoor als schuldige aangewezen. Onterecht, zegt Ken Ham. Onze cultuur laat slechts de symptomen zien van de steken die de kerk heeft laten vallen. Kortom, de kerk is het probleem. Maar wat is dan het probleem? Volgens ken Ham wordt de kern van het probleem gevormd door [1] het wegvallen dan de autoriteit van Gods Woord en [2] de opkomst van een nieuwe generatie die niet meer heeft geleerd om het geloof te verdedigen.

De remedie die Ham voorstelt, ligt dan ook voor de hand: [1] Herstel van de autoriteit van het Woord van God en [2] het trainen van de nieuwe generatie om hun geloof te verdedigen. Alleen op deze manier kan de kerk weer zo sterk worden dat zij in staat is om de cultuur te beïnvloeden in plaats van andersom.

De lezing is (waarschijnlijk) gegeven op 9 april 2011 in tijdens de Dayton Conference die werd gehouden in het Christian Life Centre. De lezing duurt 51:53 minuten. Archippus heeft aan de Engelstalige video een Nederlandse ondertiteling toegevoegd, zodat de uitzending nu ook voor het Nederlandstalig publiek toegankelijk is.

Kijk ook eens op de website van Answers in Genesis.

Archippus - Banner 2013

Aantal keren bekeken: 638

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.