Nucleaire fysica en de jonge aarde

In zijn boek “De taal van God” beweert geneticus en evangelisch christen Francis S. Collins dat “de ontdekking van radioactiviteit en het natuurlijk verval van bepaalde scheikundige isotopen ons een elegant en tamelijk nauwkeurig middel in handen heeft gegeven om de leeftijd van verschillende gesteenten op de Aarde te bepalen.” (p. 82) Volgens hem is het onweerlegbaar dat de aarde 4,55 miljard jaren oud is, “met een geschatte fout van slechts ongeveer 1 procent.” (p. 83) Als we Collins moeten geloven, dan kan de Bijbelse tijdrekening in de prullenmand. Maar is dat zo?

Van 1-5 augustus 2012 organiseerde Creation Ministries International een Super Conference in Asheville, North Carolina. Jim Mason was hier één van de sprekers. Op woensdag 1 augustus, om 20:30 uur, sprak hij over Nuclear Physics and a Young Earth.

Hij begaf zich hiermee op het vakgebied van de kernfysica. De centrale vraag tijdens deze lezing was of de de Bijbelse tijdrekening niet door radiometrische datering is ingehaald.

De lezing duurt 60 minuten en is als stream uitgezonden door GOD.TV, die het bestand vervolgens voor een ieder vrij toegankelijk in zijn archief heeft geplaatst (http://www.god.tv/node/6672). Archippus heeft hieraan een ondertiteling toegevoegd, zodat deze informatie nu ook voor het Nederlandstalig publiek beschikbaar is.

banner_mjdehaan_2013

Aantal keren bekeken: 163

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.