Klopt de wetenschap wel met de Bijbel?

Op internet circuleren filmpjes met uitzendingen van het programma Misconceptions. Dit programma wordt als LIFESTREAM op het web uitgezonden en gepresenteerd door Romel Ghossein. Eén van zijn regelmatige gasten is dr. Mark Harwood, verbonden aan Creation Ministries International. Dr. Harwood gaat op een heel begrijpelijke manier in op vragen met betrekking tot schepping en evolutie.

In deze uitzending komt de uitleg van het boek Genesis aan de orde. Romel vraagt dr. Mark naar betekenis en uitleg van het boek. Hier wordt zo verschillend mee omgegaan. Hoe voor de hand liggend is het om het boek op een letterlijke manier te lezen en hoe geaccepteerd is het om dit te doen?

Mark Harwood legt uit dat een letterlijke lezing van de tekst het meest voor de hand liggend is en toont aan dat ook Bijbelse figuren op deze manier met de tekst omgingen. Als concrete voorbeelden noemt hij de Here Jezus en de apostel Paulus. Het blijkt zelfs dat de nieuwtestamentische verlossingsleer is geworteld in een letterlijke lezing van de eerste hoofdstukken van Genesis, waardoor deze discussie het hart van het Evangelie raakt. Kijken!

Het programma duurt 26:35 minuten. Archippus heeft aan de Engelstalige uitzending een Nederlandse ondertiteling toegevoegd, zodat de uitzending nu ook voor het Nederlandstalig publiek toegankelijk is.

banner_mjdehaan_2013

Aantal keren bekeken: 487

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.