Is de oerknaltheorie of de Big Bang waar?

Op internet circuleren filmpjes met uitzendingen van het programma Misconceptions. Dit programma wordt als LIFESTREAM op het web uitgezonden en gepresenteerd door Romel Ghossein. Eén van zijn regelmatige gasten is dr. Mark Harwood, verbonden aan Creation Ministries International. Dr. Harwood gaat op een heel begrijpelijke manier in op vragen met betrekking tot schepping en evolutie. Dit keer gaat het over de vraag of de oerknaltheorie of Big Bang waar is.

Dr. Mark Harwood tekent enkele belangrijke bezwaren aan tegen de oerknaltheorie. Een principieel bezwaar is dat deze theorie uitgaat van de vooronderstelling dat de aarde en het Melkwegstelsel in het universum geen bijzondere plek innemen. Dit is een aanname die niet kan worden geverifieerd.

Het tweede bezwaar is meer praktisch, aangezien de oerknaltheorie niet blijkt overeen te komen met de waarnemingen. Metingen op basis van roodverschuiving tonen aan dat sterrenstelsels zich in sferische ringen om ons heen bevinden en het Melkwegstelsel en de aarde het middelpunt van het universum vormen. Om de oerknaltheorie overeind te houden, zijn merkwaardige fenomenen als zwarte materie en zwarte energie bedacht. Deze verschijnselen zijn nooit waargenomen en dienen alleen maar om berekeningen kloppend te maken. Deze verzonnen entiteiten maken echter 96% uit van wat zich in het universum bevindt.

Hoewel de argumenten van dr, Harwood tegen de oerknaltheorie overtuigend zijn, is zijn benadering toch nog aan de conservatieve kant. Hij baseert zich op het kosmologisch model van dr. Moshe Carmeli, die klopt met de waarnemingen en entiteiten als zwarte materie en zwarte energie overbodig maken.

Inmiddels is echter duidelijk geworden dat er veel valt af te dingen van de opvatting dat roodverschuiving gelijk staat aan afstand. Dr. Arp, die nog met dr. Hubble heeft samengewerkt, heeft onomstotelijk aangetoond dat dit niet het geval hoeft te zijn. Desalniettemin is hij vanwege zijn met op veel waarnemingen gebaseerde opvatting verguisd. Waar dr. Harwood nog spreekt over sferische ringen, spreekt het model van het elektrisch universum over filamenten. Zeer interessant!

banner_mjdehaan_2013

 

Aantal keren bekeken: 330

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.