Het dilemma van het verre sterrenlicht

Volgens de Bijbel is de aarde 6.000 jaar oud. Toch zien we sterrenstelsels die op miljarden lichtjaren afstand van ons staan. Hoe zijn deze twee dingen met elkaar te rijmen? Voor evolutionisten is dit een argumenten om het Bijbelse standpunt af te wijzen. Zij zeggen dat de aarde zeer oud is. Hebben zij gelijk? Jim Mason laat zien hoe problematisch de oerknaltheorie is. Hij maakt daarbij gebruik van het model van Moshe Carmeli.

Van 1-5 augustus 2012 organiseerde Creation Ministries International de Creation Super Conference 2012 in Asheville, North Carolina. Jim Mason verzorgde hier op vrijdag 3 augustus van 19-20 uur een lezing over het thema The Distant Starlight Dilemma.

Hij begaf zich hiermee op het vakgebied van de kosmologie. De centrale vraag tijdens deze lezing was hoe wij een jonge aarde kunnen verklaren als wij sterren waarnemen die op miljarden lichtjaren afstand van ons zijn verwijderd.

De lezing duurt 55:58 minuten en is als stream uitgezonden door GOD.TV, die het bestand vervolgens voor een ieder vrij toegankelijk in zijn archief heeft geplaatst (http://www.god.tv/node/6574). Archippus heeft hieraan een ondertiteling toegevoegd, zodat deze lezing nu ook voor het Nederlandstalig publiek beschikbaar is.

banner_mjdehaan_2013

Aantal keren bekeken: 429

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.