De doortocht door de Rode Zee

Heeft de doortocht van het volk Israël door de Rode Zee werkelijk plaatsgevonden of is dit slechts een mythe? Was het water waar het volk doorheen trok, slechts een halve meter diep, zodat niet de doortocht, maar de verdrinkingsdood van talrijke Egyptische soldaten als een Goddelijk ingrijpen gezien moet worden?

De doortocht een historisch gegeven?

De moderne theologie en de hedendaagse wetenschap kunnen de doortocht niet serieus nemen, ook al is dit één van de belangrijkste gebeurtenissen die in het Oude Testament staan opgetekend. Bijzonder? Ja. Wie hierover meer wil weten, moet de documentaire maar bekijken. Er zijn aanwijzingen dat de Hebreeërs in Egypte hebben gewoond. Er zijn aanwijzingen dat er legervoertuigen zijn vernietigd in de Dode Zee. Er zijn aanwijzingen voor een andere berg Sinaï en een alternatieve route door de woestijn. Om toegang tot de documentaire te krijgen, moet een wachtwoord worden ingegeven. Dit wachtwoord is: facebook (kleine letters).

De documentaire duurt 1:01:06 minuten. Archippus heeft aan de Engelstalige uitzending een Nederlandse ondertiteling toegevoegd, zodat de uitzending nu ook voor het Nederlandstalig publiek toegankelijk is.

[vimeo http://vimeo.com/48254282 width=560 height=420]

Archippus - Banner 2013

Aantal keren bekeken: 2020

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.