De Vloed van Noach spoelt miljoenen jaren weg

Veel christenen geloven in de Vloed van Noach én in een aarde die miljoenen jaren oud is. Kan dit wel? Dr. Terry Mortenson legt uit waarom dit een gebrek aan inzicht is in de geologische kolom. Op deze manier kunnen de aardlagen niet worden uitgelegd. Verder gaat hij in op de vraag waarom het zo belangrijk is om een Bijbelse visie te hebben op het ontstaan van de wereld en de leeftijd van de aarde.
Deze lezing van dr. Mortenson circuleert op YouTube. Het is een indrukwekkend verhaal waarover wij in Nederland maar weinig horen. Door de taalbarrière blijft deze lezing ook via internet echter beperkt toegankelijk voor belangstellenden die het Engels onvoldoende beheersen. Daarom heeft Archippus deze lezing van een Nederlandstalige ondertiteling voorzien.

Dr. Terry Mortenson heeft in de VS theologie gestudeerd en is in Engeland gepromoveerd met een onderzoek naar de geschiedenis van de geologie. Hij is verbonden aan de organisatie Answers in Genesis dat zich toelegt op de ontwikkeling van het creationistische gedachtegoed. In de VS verzorgen zij ook onderwijsmateriaal over dit onderwerp.

Ik heb niet kunnen achterhalen wanneer deze lezing is gegeven. Uit de video wordt duidelijk dat dit tijdens een conferentie in Harrington, Delaware is geweest. De centrale vraag van deze lezing is: Kan de Vloed van Noach de miljoenen jaren van de evolutietheorie wegspelen? De lezing duurt 1:11:42 minuten.

banner_mjdehaan_2013

Aantal keren bekeken: 574

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.