De echte Adam en Eva

In november 2012 werd de uitslag bekend van een grootschalig dna-onderzoek in Friesland. Als gevolg hiervan werd na dertien jaar de moordenaar van Marianne Vaatstra gepakt. In een herhaling van het programma Peter R. de Vries, Misdaadverslagggever werd door Peter R. de Vries uitvoerig uit de doeken gedaan hoe zo’n onderzoek mogelijk is. Een uitleg die bij mij vragen opriep…
In de uitzending werd getoond hoe mutaties in het dna het mogelijk maken om te traceren waar iemand oorspronkelijk vandaan komt. In wezen lijkt het zelfs mogelijk te zijn om op deze manier de geschiedenis van het menselijke ras reconstrueren. Een interessante gedachte, waarbij men al snel uitkomt op midden Afrika miljoenen jaren geleden. Maar hoe zit het dan met Adam en Eva?

Van 14-19 augustus 2011 organiseerde Creation Ministries International een Super Conference in Asheville, North Carolina. Dr. Robert Carter was hier één van de sprekers. Op dinsdag 16 augustus, om 9:45 uur, sprak hij over The Non-Mythical Adam and Eve.

Hij begaf zich hiermee op het vakgebied van de genetica. De centrale vraag tijdens deze lezing was de vraag of dna-onderzoek inderdaad aantoont dat Adam en Eva niet hebben bestaan. Robert Carter gaat in het bijzonder in op uitspraken van Francis Collins, een vooraanstaand geneticus en evangelisch christen. Zijn boek The Language of God is in 2007 in het Nederlands verschenen onder de titel De Taal van God, en ook door evangelische christenen positief gerecenseerd. Dr. Carter is een andere mening toegedaan.

De lezing duurt 52:44 minuten en is als stream uitgezonden door GOD.TV, die het bestand vervolgens voor een ieder vrij toegankelijk en downloadable in zijn archief heeft geplaatst. Archippus heeft hieraan een ondertiteling toegevoegd, zodat deze lezing nu ook voor het Nederlandstalig publiek beschikbaar is.

banner_mjdehaan_2012

Aantal keren bekeken: 634

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.