Crabb, Larry – Gebroken dromen

gebroken_dromen

Toen ik ter oriëntatie de omslag van Gebroken dromen doorlas, lukte het mij niet om een duidelijk beeld te krijgen van de inhoud van het boek. Bovendien sprak de informatie die hier werd aangereikt, mij absoluut niet aan. Als ik het niet moest recenseren, had ik het waarschijnlijk ongeïnteresseerd weggelegd. En dat zou heel erg jammer geweest zijn, want het is een steengoed boek!

Deze nieuwste pennenvrucht van de bekende auteur en psycholoog Larry Crabb gaat over het moeilijke en veelbesproken thema van ‘het lijden’. Geen filosofische en afstandelijke verhandeling over het lijden in het algemeen, maar een diepgravende en betrokken worsteling met het lijden dat een oprecht en toegewijd kind van God kan overkomen. Ten diepste handelt het boek over de vraag wat God nu eigenlijk doet met Zijn macht en waarom het zo vaak lijkt alsof Hij er voor Zijn kinderen niet is. In deze tijd, die wel het tijdperk van de godsverduistering wordt genoemd, is dit voor velen, inclusief mijzelf, een brandende vraag.

Crabb kiest het oudtestamentische boek Ruth als rode draad om tot een antwoord te komen. Hij herkent in Naomi een godvrezende vrouw die ondanks deze houding in haar leven veel tegenslagen heeft gekend. Gebroken dromen, noemt hij ze. Geen van deze tegenslagen worden door God hersteld en toch kan Naomi, wanneer zij oud geworden is, terugzien op een ‘vervuld’ leven. Wat is haar geheim? Daarvoor moet u het boek lezen. Crabbs boodschap is opbouwend, vertroostend, maar ook vermanend. Hij laat er geen twijfel over bestaan, dat velen in hun voel-je-goed-christen-dom een verkeerde kijk op hun eigen geestelijke reis hebben gekregen. Ik ben bang dat hij gelijk heeft…

Over: Gebroken dromen, door Larry Crabb, 200 blz., prijs € 15,95; Uitgeverij Medema, Vaassen, 2002.

banner_mjdehaan_2010

Aantal keren bekeken: 390

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.