Bodishbaugh, Signa – Intimiteit, illusie of werkelijkheid

intimiteit_illusie_of_werkelijkheid

Er zijn van die onderwerpen waarvoor het heel erg hard nodig is dat er goede Nederlandstalige boeken verschijnen. Eén zo’n onderwerp is ‘seksualiteit’. Eén zo’n goed boek is Intimiteit, illusie of werkelijkheid. De problematiek die hier aan de orde wordt gesteld is die van de seksverslaving, maar eigenlijk gaat het – zoals de titel ook al aangeeft – om het beleven van werkelijke intimiteit. Daarom kunnen ook mensen die niet met een pornoverslaving worstelen veel aan dit boek hebben. Ik heb er in ieder geval van genoten!

In het boek wordt het leven beschreven met behulp van begrippen uit de theaterwereld. Dit is een leuke vondst van de auteur omdat hierdoor het verschil tussen illusie en werkelijkheid extra scherp neergezet kan worden. Signa Bodishbaugh is in haar visie duidelijk beïnvloed door Leanne Payne. Hoewel laatstgenoemde mij nooit echt heeft kunnen boeien, doen haar leerlingen (w.o. ook Andy Komisky en Mario Bergner) dat wel. Problemen op het vlak van de intimiteit worden gezien als problemen op het gebied van de identiteit, waarvoor herstel en groei mogelijk is. Ik herken dat in mijn eigen leven. In een tijd waarin schaamteloze onreinheid zich van de billboards en plasmaschermen in ons leven dringt, hebben wij het nodig om boeken als deze lezen.

N.a.v. Intimiteit, illusie of werkelijkheid, door Signa Bodishbaugh; 229 blz.; prijs € 17,90; Uitgeverij Coconut, Almere 2005.

banner_mjdehaan_2010

Aantal keren bekeken: 296

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.