Biologie, evolutie en de Bijbel

Op internet circuleren filmpjes met uitzendingen van het programma Misconceptions. Dit programma wordt als LIFESTREAM op het web uitgezonden en gepresenteerd door Romel Ghossein. Eén van zijn regelmatige gasten is dr. Mark Harwood, verbonden aan Creation Ministries International. Dr. Harwood gaat op een heel begrijpelijke manier in op vragen met betrekking tot schepping en evolutie.

In deze uitzending gaat het over Biologie. Romel vraagt aan dr. Mark Harwood of er aanwijzingen zijn voor een biologische evolutie. Deze legt uit dat het antwoord afhangt van de wijze waarop men naar de werkelijkheid kijkt. Maar hoe dan ook hebben evolutionisten antwoord te geven op één belangrijke vraag: Hoe is het mogelijk dat uit iets dat eenvoudig is, iets kan groeien dat complex is.

Volgens dr. Harwood is dit maar op één manier mogelijk: door tussenkomst van een intelligent wezen. Aan de hand van het principe van onherleidbare complexiteit legt hij uit dat het ondenkbaar is dat alles zich vanuit eenvoudig naar complex heeft ontwikkeld.

De biologie is een informatiewetenschap geworden, die heeft ontdekt dat voor complexere organismen meer informatie nodig is. Deze toename aan informatie ontstaat niet vanzelf. Natuurlijke selectie blijkt zelfs te leiden tot een afname aan informatie.

Dit zijn allemaal argumenten die te denken geven. Waarom horen we hier zo weinig over? Velen denken dat de discussie over evolutie een achterhaalde zaak is. Het tegendeel is waar. Recente wetenschappelijke ontdekkingen tonen steeds vaker aan hoe onhoudbaar de gedachte is om te geloven in een toevallige ontwikkeling die heeft geleid tot de werkelijkheid waarvan wij deel uitmaken.

Het programma duurt 29:23 minuten. Archippus heeft aan de Engelstalige uitzending een Nederlandse ondertiteling toegevoegd, zodat de uitzending nu ook voor het Nederlandstalig publiek toegankelijk is.

banner_mjdehaan_2013

Aantal keren bekeken: 531

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.