Astronomie en de Bijbel

Als de aarde 6000 jaar oud is – zoals de Bijbel zegt – hoe kan het dan zijn dat wij sterrenstelsels waarnemen die miljoenen lichtjaren verwijderd zijn? Op deze vraag wordt door dr. Mark Harwood antwoord gegeven in een gesprek met Romel Ghossain. Op internet circuleren filmpjes met uitzendingen van het programma Misconceptions. Dit programma wordt als LIFESTREAM op het web uitgezonden en gepresenteerd door Romel Ghossein. Eén van zijn regelmatige gasten is dr. Mark Harwood, verbonden aan Creation Ministries International. Dr. Harwood gaat op een heel begrijpelijke manier in op vragen met betrekking tot schepping en evolutie.

In deze uitzending gaat het over astronomie. Romel vraagt dr. Mark naar aanwijzingen voor ontwerp in het universum. Die zijn talrijk, volgens dr. Harwood. Daarna komt het probleem van het verre sterrenlicht aan de orde. Als het waar is dat de aarde slechts 6000 jaar oud is – zoals de Bijbel zegt – hoe is het dan mogelijk dat wij sterrenstelsels waarnemen die miljoenen lichtjaren van ons verwijderd zijn? Heeft dit licht er niet miljoenen jaren over gedaan om ons netvlies te bereiken?

Deze vraag heeft er bij velen toe geleid om het vertrouwen in de Bijbel als Gods Woord op te zeggen en uiteindelijk hun geloof in God kwijt te raken. Onnodig, zegt dr. Harwood. Tegenwoordig zij op deze vraag hele heldere antwoorden geformuleerd. In dit vraaggesprek legt hij Romel uit hoe dit zit.

Het programma duurt 24:59 minuten. Archippus heeft aan de Engelstalige uitzending een Nederlandse ondertiteling toegevoegd, zodat de uitzending nu ook voor het Nederlandstalig publiek toegankelijk is.

Aantal keren bekeken: 1099

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.